Спектральні ефекти та теореми про властивості пучка симетричних матриць в задачах динаміки складних механічних систем - Кожушко, Андрій Павлович; Набока, Олена Олексіївна; Григор'єв, Олександр Львович (НТУ "ХПІ", 2019)
Показано, що динамічний аналіз транспортного засобу із причепом чи напівпричепом приводить до задачі на власні значення для однопараметричного пучка, A + kB, k є R симетричних матриць. Вивчається поведінка спектральних траєкторій λj(k) і зміни власних форм Xj(k) цього пучка.

Dynamic analysis of vehicles with trailer or semitrailer evokes the problem on the eigenvalues of one-parameter bundle of symmetric matrices A + kB, k є R. The behavior of spectral trajectories λj(k) and changes in eigenforms Xj(k) of the bundle are studied.
Spectral effects and theorems on symmetric matrix bundle spectrum properties in composite mechanical system dynamical problems
Keywords: динамічний аналіз; спектральні траєкторії; власні форми коливань; монотонність спектру; кратний спектр; мінор матриці; dynamic analysis; spectral trajectories; eigenforms of vibrations; monotone spectrum; multiple spectrum