До питання створення алгоритму знищення інформації на магнітних носіях на основі аналізу послідовностей - Главчев, Максим Ігорович; Панченко, Володимир Іванович (Одеський національний технологічний університет, 2025)
У даній роботі представлено розробку та дослідження алгоритму знищення інформації на магнітних носіях, що базується на аналізі випадкових послідовностей і багатократному перезаписі даних із динамічним контролем залишкової інформації. Актуальність роботи зумовлена необхідністю підвищення надійності безпечного видалення конфіденційних даних в умовах зростання обсягів збереження та складності відновлення інформації з магнітних доменів. Запропонований алгоритм поєднує криптографічно стійку генерацію випадкових значень, їх інверсію та аналіз рівня знищення після кожної ітерації перезапису. На основі експоненціальної моделі оцінюється необхідна кількість перезаписів для досягнення цільової ймовірності відновлення. Отримані результати підтверджують, що оптимізація кількості ітерацій на основі аналітичної моделі дозволяє знизити залишкову ймовірність відновлення на кілька порядків при помірних витратах часу. Запропонований підхід може бути використаний у системах безпечного знищення інформації та засобах аудиту ІБ.
Keywords: інформація; знищення інформації; магнітні носії; методи магнітної форензіки; збереження інформації; інверсія