Застосування технології Boolean Search для вдосконалення процесу рекрутингу спеціалістів в мережі Лінкедін - Ходирєва, Оксана Олегівна; Космін, Олександр Юрійович (Ужгородський національний університет, 2022)
ІТ-галузь в Україні наразі є чи не єдиною, яка переживає бурхливий розвиток. Так у 2021 році її зростання становило 36%, а кількість працюючих у ній збільшилось на 17% і становило 285 тис. осіб. Навіть у 2022 році під час війни ця галузь єдина демонструє зростаючі показники . Ключовим фактором успіху української ІТ-сфери є рівень компетентності та інтелектуального потенціалу її працівників. Саме тому на її ринку праці існує висока конкуренція між компаніями-роботодавцями, що змагаються за потрібних ним фахівців з конкретним досвідом та навичками. В даній ситуації на перший план виходить проблема удосконалення рекрутингу, як процесу що дозволяє задовільнити зростаючий попит на робочу силу.
Keywords: рекрутинг; кадри; ІТ-сфера; конкуренція