Зв’язок мовознавства з природничими та технічними науками - Морозова, Д. Ю.; Сергієва, А. В. (НТУ "ХПІ", 2015)
У статті розкривається роль та місце мовознавства в сучасному світі та в науці. Розглянуто декілька наук та їх зв’язок з мовознавством. Стрiмкий науково-технiчний розвиток, який став особливо помiтним у другiй половинi ХХ ст., зумовив зв’язок мовознавства з різними науками. Сьогодні мовознавство тісно пов’язане з технічними, гуманітарними науками, є частиною, або й основою різноманітних наукових знань. З’ясовано, що мовознавство стало першою наукою гуманітарного циклу, що використовує математичні засоби для запису своїх понять.

The article deals with the role and place of linguistics in the modern world and in science. We consider several sciences and their communications to linguistics. Today scientific and technical development, which was particularly noticeable in the second half of the twentieth century, linguistics predetermined relationship with the various sciences. Today linguistics is closely related to the technical, human sciences is part of basis for various research and knowledge. It was found that linguistics was the first science humanities that uses mathematical tools to record their therminology. Linguistics the data used in various areas of human life, linguistics knowledge used professionals in different branches.
Place of linguistics in the science
Keywords: науково-технічний розвиток; лінгвістика; теорія еволюції; нейролінгвістика; language; communication; science; technological development; linguistics