К вопросу оптимизации параметров оптической системы светодиодного шахтного светильника - Кохановский, В. И.; Кохановская, Ольга Владиславовна (НТУ "ХПИ", 2007)
У статті наведені результати оптимізації оптичної системи головного шахтового світильника, у якому застосовуються над’яскраві світлодіоди

The results of optimization of the optical system of head mine lamp with using of extra-bright lightemitting diodes are presented in the article.
Keywords: светодиод; сверхяркие светодиоды; оптимальные параметры; параболический отражатель; кристалл светодиода; спектр излучения