Дослідження попередньої термічної активації вугілля - Пінчук, Валерія Олександрівна; Тутова, Олена Валеріївна (Національний технічний університет "Харківський політехнічний інститут", 2025)
Для встановлення температурної і часової межі попередньої термічної активації проведено експериментальні дослідження в процесі яких проби вугілля ряду метаморфізму піддавалися нагріванню до певних температур в атмосфері повітря протягом певного часу. Аналіз отриманих даних показав зміни, які відбуваються при температурах 150 і 200 С, мінімальну температуру та час, коли починається процес утворення летких речовин і яка динаміка їх виділення. Виконана оцінка впливу попередньої термічної активації вугілля на показники його спалювання. To determine the temperature and time limits of preliminary thermal activation, experimental studies were conducted in which coal samples of various metamorphic stages were heated to specific temperatures in an air atmosphere for a certain period of time. The analysis of the obtained data revealed the changes occurring at 150 and 200 °C, the minimum temperature and time at which the release of volatile matter begins, and the dynamics of their evolution. An assessment was carried out to evaluate the impact of preliminary thermal activation on coal combustion characteristics.
Keywords: вугілля; термічна активація; леткі речовини; спалювання; coal; thermal activation; volatile matter; combustion