Дослідження процесу вилучення ванадію (V) оксиду із відходів виробництва титану оксиду пігментного - Гринь, Григорій Іванович; Дейнека, Дмитро Миколайович; Адаменко, Світлана Юріївна; Бондаренко, Людмила Миколаївна (Государственное учреждение "Государственный научно-исследовательский и проектный институт", 2016)
Виконано аналіз відходів виробництва TiO₂ пігментного – чорного шламу. Показана можливість його використання для одержання вторинних продуктів. Розглянуто двокомпонентну систему V₂O₅–CaSO₄ та встановлено оптимальні технологічні параметри для розділення сполук.

Analysis of pigmental TiO₂ wastes process – black slurry. Possibility of its use for obtaining secondary products its shown. Two – components system V₂O₅–CaSO₄ is considered and optimal technological parameters for fractionation com-pounds isascertained.
Keywords: відходи виробництва; розділення; осаджувач; складні системи; титану оксид