Аналіз шляхів підвищення технічних показників енергетичної установки блоку приводу контуру обладнання аеродромного багатоцільового кондиціонера АМК-24/56-131 - Краснокутський, Володимир Миколайович; Кав'юк, Вадим Володимирович; Вахнюк, Сергій Анатолійович; Долінський, Михайло Петрович (Національний технічний університет "Харківський політехнічний інститут", 2025)
В статті проведений аналіз особливостей роботи блоку силової установки (БСУ), як енергетичної установки аеродромного багатоцільового кондиціонера (АБК) АМК-24/56-131 в умовах аеродромно- технічного забезпечення польотів в процесі довготривалої безперервної експлуатації, розглянуто статистику характерних відмов і несправностей АБК, які знижують його надійність роботи та запропоновані альтернативні шляхи їх усунення. Проаналізовані напрямки покращення експлуатаційних параметрів БСУ з метою забезпечення безвідмовної роботи АБК в процесі експлуатації. The article analyzes the operational features of the power unit block (PUB) as an energy component of the AMK-24/56-131 airport multi-purpose air conditioner (AMAC) under the conditions of airport-technical flight support during prolonged continuous operation. It examines the statistics of typical AMAC failures and malfunctions that reduce its operational reliability and proposes alternative solutions for their elimination. The study explores ways to improve the PUB’s operational parameters to ensure the AMAC’s failure-free performance. The objective of this work is to enhance and increase the reliability and operational efficiency of the airport multi-purpose air conditioner.
Analysis of ways to increase the technical indicators of the energy installation of the drive unit circuit of airport multipurpose air conditioner AMK-24/56-131
Keywords: блок силової установки; двигун внутрішнього згоряння; енергетична установка; міжремонтний ресурс; надійність; температурний режим; power plant unit; internal combustion engine; power plant; service life; reliability