Методика оптимизации многоступенчатого планетарного механизма по критерию массы - Абрамов, Владимир Тимофеевич; Гетя, Андрей Николаевич; Матусевич, Владимир Анатольевич; Шехов, Александр Владимирович (НТУ "ХПИ", 2009)
Розглянуто підхід до розробки програмної методики оптимізації загальної маси багатоступінчатого планетарного механізму з урахуванням умов міцності при згині та контакту. Оптимальний розподіл передаточного відношення механізму по ступіням враховує можливі значення чисел зубців одної ступені.

The computing method of finding of the optimum result mass of planetary transmission from the conditions of bending and contact strength is considered. The optimumdistribution transfer attitudes from the area of existence of number of teeth is given.
Keywords: суммарная масса; изгибная прочность; контактная прочность; передаточные отношения