Рухова активність учнів молодших класів як компонент фізичного виховання - Краснокутська, А. В.; Спузяк, В. Б. (Національний технічний університет "Харківський політехнічний інститут", 2024)
Рухова активність є основою індивідуального розвитку і життєзабезпечення організму дитини. Аналіз наукової літератури та освітніх програм, спостереження, узагальнення, вивчення досвіду роботи педагогів, учителів фізичної культури свідчить про те, що малорухливий спосіб життя негативно впливає на стан опорно-рухового апарату, функціонування багатьох систем організму, насамперед дихальної та серцево-судинної.
Keywords: фізичне здоров’я дітей; індивідуальний розвиток; педагогіка; фізична культура; школярі; життєзабезпечення організму