Выбор режимов работы емкостного преобразователя акустических колебаний - Глебова, Лилия Васильевна (НТУ "ХПИ", 2011)
В роботі на основі двох законів збудження ультразвукових хвиль в об’єкті контролю ємнісним способом установлено раціональний частотний діапазон роботи перетворювача з точки зору максимальної амплітуди акустичних коливань на поверхні дослідного зразка.

In this work on the basis of two laws excitation of ultrasonic waves in the object control by capacitive method is establish rational way of the frequency range of the converter in terms of maximum amplitude of acoustic vibrations on the surface samples.
Keywords: преобразователи; емкостные преобразователи; контроль неразрушающий; волны акустические; продольные волны