Аналіз напружено-деформованого стану в точці і розрахунок на міцність оболонок обертання при складному навантаженні - Киркач, Борис Миколайович; Конохов, Володимир Іванович; Хавін, Валерій Львович; Шергін, Сергій Юрійович (Національний технічний університет "Харківський політехнічний інститут", 2025)
В посібнику розглядаються напружено-деформований стан в точці та безмоментна теорія розрахунку оболонок обертання. Посібник призначений для студентів машинобудівних спеціальностей. Може бути корисним для викладачів, а також для аспірантів та наукових працівників, які у своїй практичній діяльності зустрічаються з необхідністю розрахунків конструкцій при різних видах деформації.
Keywords: навчально-методичний посібник; електрична енергія; напруження; пружна деформація; формулювання закону Гука; гіпотеза міцності Мора