Аналітичні номінації в українській метеорологічній термінології (семантика та структура) - Заверющенко, Микола Петрович (Харківський національний університет ім. В. Н. Каразіна, 2016)
У статті розглянуто та проаналізовано аналітичні номінації української метеорологічної термінології, досліджено їх семантичні особливості та закономірності формування. Визначено та описано типові структурні моделі, за якими створюються багатокомпонентні метеорологічні терміни, установлено ступінь продуктивності окремих структурних моделей.

The article considers and analyses analytical nominations of Ukrainian meteorological terminology, investigates their semantic features and patterns of forming. Here are defined and described structural models of forming multi-component meteorological terms, established the degree of productivity of separate structural models.
Analytical nominations in Ukrainian meteorological terminology (semantics structure)
Keywords: сполука термінологічна; модель структурна; модель багатокомпонентна; terminological combination; structural model; multi-component model