Методичні вказівки до проведення тестового контролю знань з вищої математики за темою "Визначений інтеграл" - Гайдаш, Аліна Михайлівна; Немченко, Тетяна Адальбертівна (Національний технічний університет "Харківський політехнічний інститут", 2023)
Представлені методичні вказівки є продовженням серії методичних видань, започаткованої на кафедрі вищої математики НТУ «ХПІ» для тестування студентів з різних розділів курсу математики. Методичні вказівки включають тестові завдання з теми «Визначений інтеграл». Для успішного засвоєння цієї теми студенти повинні знати поняття диференціала, таблицю похідних та інтегралів, властивості визначених інтегралів, оволодіти методами заміни змінної та інтегрування частинами. Тестові завдання розроблені для перевірки таких навичок та умінь. У збірці запропоновано 30 варіантів, кожний з яких складається з 5 завдань, що охоплюють робочу програму з курсу вищої математики для студентів ННІ енергетики, електроніки та електромеханіки, ННІ механічної інженерії і транспорту, ННІ хімічних технологій та інженерії. У кожному варіанті є завдання, що пов’язані з обчисленням визначених інтегралів, задачі на знаходження площі фігури, довжини дуги кривої, об’єму тіла обертання, обчислення невласного інтеграла І роду або доведення його розбіжності. Наприкінці методичних вказівок надано відповіді до тестових завдань, з якими можна звірити правильність виконання тесту. Видання призначено для самостійної роботи студентів при підготовці до тконтрольної роботи з теми «Визначений інтеграл», а також може бути використано викладачами вищої математики НТУ «ХПІ» при проведенні поточного семестрового контролю з даної теми.
Keywords: методичні вказівки; тестовий контроль знань; визначений інтеграл; вища математика; інтеграли; невласний інтеграл