Визначення кінетичних параметрів процесу осадження нікель (II) гідроксиду з амоніачних розчинів - Юрченко, Ганна Олександрівна; Бутенко, Анатолій Миколайович (НТУ "ХПІ", 2011)
Описана технологія отримання нікель (ІІ) гідроксиду із вторинної сировини. Визначені основні кінетичні параметри процесу осадження нікель (ІІ) гідроксиду з амоніачного розчину. Встановлена залежність швидкості реакції від температури й концентрації вихідних і кінцевих речовин. Розраховані термодинамічні показники вказаного процесу.

Technology of receipt nickel (II) hydroxide from secondary raw material is described. The basic kinetic parameters of process of besieging are certain nickel (II) hydroxide from ammoniac solution. Dependence of speed of reaction is set on a temperature and concentration of initial and eventual substances. The thermodynamics indexes of the indicated process are expected.
Keywords: сировина вторинна; швидкість; температура; концентрація; реакція хімічна