Методика дослідження емоціональної готовності до успішної навчальної діяльності у студентів першого курсу в закладах вищої освіти - Хавіна, Ірина Валер'ївна; Чебакова, Юлія Григорівна (Національний технічний університет "Харківський політехнічний інститут", 2021)
Досліджено емоційну складову професійної компетентності майбутніх фахівців. Зосереджено увагу на рівні емоційної готовності студентів перших курсів до успішної навчальної діяльності у закладах вищої освіти. Описано методики, що дозволяють виявити рівні навчальної мотивації, інтересу та емоційних станів у студентів перших курсів закладів вищої освіти до успішної навчальної діяльності. За результатами дослідження сформовані висновки щодо значущості емоцій для студентів перших курсів під час навчання у закладах вищої освіти.

The emotional component of the professional competence of future specialists has been investigated. Attention is focused on the levels of emotional readiness of first-year students for successful educational activities in higher education institutions. Methods are described that allow identifying the levels of educational motivation, interests and emotional states in first-year students of higher education institutions for successful educational activities. The conclusion is made about the importance of emotions among first-year students during their training in higher education institutions.
Research techniques of emotional readiness for successful educational activities of first year students in higher education institutions
Keywords: компетентність; competence