Аналіз виготовлення заготованок деталей типу стакан для процесу видавлювання - Підгірна, В. О. (НТУ "ХПІ", 2009)
Стаття присвячена отриманню точного об’єму заготованок деталей типу стакан. Показані відхилення форми та геометрії заготованки, що обумовлені неточним об’ємом прокату.

The article is devoted to producing of precise volume of workpiece like cup. Form and size deviation of workpiece that are made by imprecise volume of rolled metal are shown.
Keywords: холодне об'ємне штампування; точність; об'єм; діаметр прутка; жорсткість пресу; workpiece; cup; extrusion; precision; volume