Методика расчета на прочность узла крепления направляющей к траверсе пресса - Головченко, В. И.; Полетун, Л. Е.; Иванина, Н. Л.; Демина, Н. А.; Адамова, С. В. (НТУ "ХПИ", 2007)
У статті проведений міцнісний розрахунок вузла кріплення напрямної до траверси преса для гарячого кування крупних поковок. Виконані розрахунки показують, що даний варіант кріплення не забезпечує необхідних запасів міцності. З метою зменшення навантаження на болти вузла кріплення напрямної до траверси рекомендується збільшити натяг між хвостовиком траверси та колоною напрямної.

In the article the strength calculation of fastening knot of press traverse guide is conducted for the hot forging of large forged pieces. The executed calculations show that the examined variant of fastening does not provide the necessary margins of safety. With the purpose of diminishing of loading on the screw-bolts of fastening knot of traverse guide it is recommended to multiply an interference between the traverse shank and the guide column.
Keywords: нагрузки; прочность; натяг; хвостовик; колонная направляющая; болт