Дослідження кінематики куль у трубних млинах замкненого циклу - Іванов, А. М.; Чудний, О. Ю.; Покров, В. В. (НТУ "ХПІ", 2007)
Наведені результати теоретичних та експериментальних досліджень траєкторій руху куль з метою розміщення у завантажувальному шнеку трубного млина труби пневмотранспорту крупки після сепаратору для подачі ії на задані ділянки першої камери млина.

Results theoretical and pilot researches of mechanical trajectories of spheres are given with the purpose of placement in the feed screw of a tube mill of a funnel of an air lift of grit after a separator for its feeding on the given sections of the first chamber of a mill.
Keywords: сепаратор; кульова камера; пневмоподача крупки; завантажувальний шнек; кут відриву; траєкторія падіння куль