Горбунов, Константин АлександровичБыканов, Сергей НиколаевичПугановский, Олег ВалентиновичГарев, Андрей ОлеговичГорбунова, Ольга ВладимировнаСивцов, М. Р.2019-05-102019-05-102018Интеграция тепловых процессов в отделении пастеризации яблочного сока / К. А. Горбунов [и др.] // Інтегровані технології та енергозбереження. – 2018. – № 2. – С. 43-49.https://repository.kpi.kharkov.ua/handle/KhPI-Press/41039У статті розглянуті питання інтеграції існуючої та розробка нової енергоефективної технологічної схеми холодильної машини при пастеризації яблучного соку. Отримано значення техніко-економічних показників. Результати дослідження говорять про те, що впровадження пінч-інтеграції технологічної схеми, що використовує холодильну машину з додатковим охолоджувачем, є економічно доцільним.The article deals with the issues of the existing integration and the development of a new energy-efficient technological scheme of a refrigerating machine during pasteurization of apple juice. The values of technical and economic indicators are obtained. The research results suggest that the introduction of pinch-integration of the technological scheme using a refrigeration machine with an additional cooler is economically feasible.ruхолодильная машинахладоагентпинч-анализэнергосбережениеИнтеграция тепловых процессов в отделении пастеризации яблочного сокаIntegration of thermal processes in compartment of pasteurization of the apple juiceArticle