Конкурентоспроможність регіонів як необхідна передумова зростання конкурентоспроможності країни в контексті євроінтеграційних процесів - Кицюк, І. В. (НТУ "ХПІ", 2010)
Узагальнено існуючий вітчизняний та зарубіжний досвід у визначенні теоретичних засад щодо формування конкурентоспроможності національної економіки в контексті євроінтеграції. Особливу увагу приділено конкурентоспроможності регіонів, у тому числі прикордонних, як необхідної передумови зростання конкурентоспроможності країни. Розглянуто роль транскордонного співробітництва в забезпеченні конкурентоспроможності прикордонних регіонів.

Available native and foreign experience in definition of theoretical principles about forming of competitiveness of national economy in the context eurointegration are generalized in the article. The special attention is spared the competitiveness of regions, including boundary, as necessary pre-condition of growth of competitiveness of country. The role of transfrontal collaboration is considered in providing of competitiveness of boundary regions.
Keywords: конкурентоспроможність країни; конкурентоспроможність регіонів; євроінтеграційні процеси; прикордонний регіон; транскордонне співробітництво