Усовершенствование процесса переработки твердых бытовых отходов на санитарных полигонах - Адамчук, Б. И.; Боглаенко, Д. В.; Зинченко, Мария Георгиевна; Шапорев, Валерий Павлович (НТУ "ХПИ", 2006)
Розглядається технологічний процес комплексної переробки твердих побутових відходів на полігонах, який дозволяє запобігти надходженню шкідливих газоподібних речовин в атмосферу та інтенсифікувати біорозклад органічної складової з отриманням біогазу як палива для виробітки електроенергії після проходження ним належної очистки.

The technological process of the complex processing of hard domestic wastes on grounds, allowing to eliminate the receipt of harmful gaseous matters in an atmosphere and to intensify biodecomposition of organic constituent with the receipt of biogas as fuels for making of electric power, is examined.
Keywords: ТБО; органические отходы; механохимическая обработка; метаногенез; метод прямой ферментации; процесс комплексной переработки