Дослідження теоретичної сутності маркетингу освітніх послуг - Клімов, Максим Володимирович; Ткачова, Надія Петрівна (Національна академія Національної гвардії України, 2024)
В доповіді доведено, що тлумачення освітнього маркетингу в основному однакове, всі вони спрямовані на впровадження концепції маркетингу в університети для досягнення мети розвитку вищої освіти, а різниця полягає в тому, що використовувані методи або стратегії різні, тому стоячи на низовому рівні ВНЗ, в доповіді пропонується визначати так: «Університет використовує власні ресурси, включаючи навчальну програму, викладачів, обладнання, університетське середовище, освітні ресурси тощо, щоб покращити якість університетського викладання та сприяти вибору батьків та готовності студентів вчитися за допомогою відповідних рекламних стратегій, з метою досягнення мети сталого функціонування ВНЗ».
Keywords: освітній маркетинг; ринок; попит; пропозиція; економіка; стратегічні зміни; навчальні заклади