Методичні вказівки до виконання дипломних робіт освітньо- кваліфікаційного рівня – бакалавр у галузі знань 12 "Інформаційні технології" - Літвінова, Юлія Сергіївна; Чередніченко, Ольга Юріївна; Шматко, Олександр Віталійович; Москаленко, В'ячеслав Васильович; Копп, Андрій Михайлович (Національний технічний університет "Харківський політехнічний інститут", 2023)
Дипломна робота освітньо-кваліфікаційного рівня бакалавра є закінченою, самостійною, кваліфікаційною письмовою роботою, яка виконується студентом відповідно до виданого завдання. Основною метою написання дипломної роботи є доведення того, що студент набув навичок та оволодів знаннями в галузі інформаційнихтехнологій, інженерії програмного забезпечення (ІПЗ), орієнтується в практичних і теоретичних питаннях розробки сучасних програмних систем (ПС), здатний самостійно використовувати сучасні методи та технології моделювання, проектування, програмування та тестування у різноманітних предметних областях (ПрО). Методичні вказівки містять опис вимог до обов'язкової структури та мінімального змісту пояснювальних записок дипломних робіт бакалавра, студентів, які навчаються за спеціальністю 121 "Інженерія програмного забезпечення" освітньої програми "Інженерія програмного забезпечення". Тематика дипломних робіт освітньо-кваліфікаційного рівня бакалавр затверджується на кафедрі програмної інженерії та інтелектуальних технологій управління (ПІІТУ) до 1 жовтня поточного навчального року. До 1 грудня поточного року студенти визначаються з темами своїх дипломних робіт. Для затвердження завідувачем кафедри обраної теми дипломної роботи студент оформлює особисту заяву. Після резолюції завідувача кафедри студенту призначається керівник дипломної роботи, який після подання кафедри затверджується наказом ректора університету. Завдання на виконання дипломної роботи видається студенту керівником за певною формою та містить затверджений завідувачем кафедри ПІІТУ календарний план виконання дипломної роботи. Дата захисту дипломної роботи студентом визначається кафедрою відповідно до навчального плану спеціальності.
Keywords: методичні вказівки; захист дипломних робіт; додатки; висновки; програмне забезпечення; програмні системи; тематика дипломних робіт