Дослідження збагачуваності кварц-польовошпатової сировини України та перспективи її використання - Федоренко, Олена Юріївна (Технологический центр, 2012)
Повідомляються результати вивчення збагачуваності кварц-польовошпатової сировини різних геохімічних типів. Обговорюється питання щодо перспективи їх використання при виготовленні керамічних виробів різного функціонального призначення.

The results of enriching study of quartz-feldspar raw materials of different geochemical types are reported. The question about their use prospects in the production of different functional setting ceramic wares is considered.
The enrichments research of Ukraine quarz-feldspar raw materials and their use prospects
Keywords: технологія кераміки; магнітні властивості; породоутворюючі мінерали; кристалічні гратки; quartz-feldspar raw materials; enriching; ceramic technology