Перспективи застосування муфт з торцевою установкою прямих канатів як пристроїв із нелінійною жорсткістю - Проценко, В. О.; Сімагін, А. Ф. (НТУ "ХПІ", 2013)
На основі аналізу сучасного стану розвитку нелінійних пружних муфт показано необхідність розробки та дослідження нових конструкцій. На прикладі натурного зразка доведено, що муфти з торцевою установкою прямих канатів мають нелінійну характеристику при їх закручуванні в напрямку стиску канатів. Запропоновано напрямки перспективних досліджень цих муфт та пружних елементів зі стиснутих канатів.

On the basis of analyze of development nonlinear elastic muffs necessity of working out and probe of new constructions is showed. On an example of natural sample is proved that muffs with face installation of direct ropes have a nonlinear performance at their twisting in a direction of squeezing ropes. Directions of perspective probes of these muffs and elastic elements from the squeezed ropes are offered.
Keywords: елементи пружні; закручування; стискання; nonlinear elastic muffs; elastic elements; squeezed ropes