Поняття, зміст та функції професійної культури військовослужбовців за контрактом органів охорони державного кордону - Білявець, С. Я. (НТУ "ХПІ", 2010)
У тезах висвітлено проблему формування професійної культури військовослужбовців за контрактом органів охорони державного кордону. Розглянуто поняття та зміст професійної культури, а також охарактеризовано її функції.

In theses the problem forming professional culture of contract-based military personnel of the State Border Guarding agencies. A concept and maintenance of professional culture is considered, and also its functions are described.
A concept, maintenance and functions of professional culture of contract-based military personnel of the state border guarding agencies
Keywords: прикордонна служба; сучасний прикордонник; професійні знання; професійна мораль; гарант соціальної справедливості; професійна етика