К вопросу о выборе системы электродов для электрофизических устройств электрической обработки трансформаторного масла - Гладков, Виктор Семенович; Ваврив, Людмила Владиславовна; Гученко, А. А.; Шестериков, А. В. (НТУ "ХПИ", 2007)
У статті проаналізоване використання різних систем електродів, які створюють електростатичні поля для обробки трансформаторної олії. Запропоновано систему електродів для створення об'ємнопросторового високоградієнтного електричного поля.

The use of different electrode systems creating electrostatic fields for treatment of transformer oil has been analyzed in the paper. The electrode system for creation of three-dimensional high-gradient electric field was proposed.
Keywords: силовое электрооборудование; дисперсные фазы; неоднородности; внешнее электрическое поле; правило Кена; процесс электрофореза