Розробка економетричної моделі виробництва електроенергії в Україні за 2000-2005 р.р. - Білоцерківський, Олександр Борисович; Ширяєва, Наталя Володимирівна (НТУ "ХПІ", 2008)
Електроенергетика є однієї зі стратегічно важливих галузей промисловості України. В статті досліджено виробництво електроенергії в України за 2000-2005 р.р., розроблено математичну модель, визначено тісноту та значимість зв’язку між ознаками, отримано точковий та інтервальний прогноз щодо виробництва електроенергії в 2009 році.

The power industry is one of the most important branches of the Ukrainian industry. This paper presents the research of power generation in Ukraine during the 2000-2005. The mathematical model is developed. The connection closeness and significance between the attributes are defined. The point prediction and interval prediction of power generation are obtained for 2009.
Keywords: електроенергетика; економетрична модель; виробництво електроенергії в Україні; лінія тренду; точковий прогноз; інтервальний прогноз; коефіцієнти детермінації; коефіцієнти кореляції