Спосіб сегментації ембріонів - Мегель, Юрій Євгенович; Рибалка, Антоніна Іванівна; Чалий, Ігор Вільович; Коваленко, Світлана Миколаївна (ДП "Український інститут інтелектуальної власності", 2017)
Спосіб сегментації ембріонів включає встановлення фокусної відстані, візуальне поєднання променя лазера з зародком, імпульсну дію на зародок із частотою, тривалість, візуальний контроль ділення. Встановлення фокусної відстані виконують на поверхні розчину, в якому на дні чашки знаходиться ембріон. Відстань між сфокусованим лазерним випромінюванням та ембріоном визначається мінімальним значенням нагріву на поверхні оболонки ембріона при одноразовій дії лазерного імпульсу і його тривалістю, та виникненням хвилі тиску в розчині, що приводить до розриву оболонки і міжклітинних зв'язків бластоцисти на окремі сегменти в процесі її розповсюдження.
Keywords: патент; корисна модель; біотехнології; сільськогосподарські тварини; лазерні імпульси