Методичні вказівки до лабораторної роботи "Вимірювання температури терморезисторами при технологічних випробуваннях та експлуатації теплотехнічних установок" - Пересьолков, Олександр Романович (Національний технічний університет "Харківський політехнічний інститут", 2024)
Температура є параметром, який потребує чіткого контролю та постійної корекції. Точність контролю температури залежить від різних факторів, у тому числі від правильного вибору вимірювальних пристроїв для конкретних завдань при технологічних випробуваннях та експлуатації теплотехнічних установок. Термометри опору використовуються для контролю температури в різних технологічних процесах, таких як виробництво пластмас, металів, скла, хімічних речовин і т.д. У харчовій промисловості термометри опори використовуються для контролю температури в процесі готування, зберігання продуктів та інших технологічних процесах для контролю забезпечення безпеки та якості продукції. Ще одною областю використання термометрів опору є контроль температури в системах теплопостачання для забезпечення оптимальної роботи котлів та інших її елементів. У системах кондиціювання та холодильних установках термометри опору використовуються для контролю температури холодоагенту і повітря, щоб гарантувати ефективну роботу та запобігти перегріву або замерзанню системи.
Keywords: методичні вказівки; електрична енергія; температура; термометри електричного опору; логометри; електричний врівноважений міст; мультиметри; вимірювальні прилади