Математическая модель рабочего процесса трохоидного роторного компрессора - Сафонова, Зинаида Семеновна; Зеленский, Владимир Борисович; Зарубина, Алла Александровна; Храмцова, Ирина Яковлевна (НТУ "ХПИ", 2010)
Дослідження робочого процесу трохоїдного роторного компресора (ТРК) доцільно проводити на математичній моделі. Розроблена математична модель робочого процесу ТРК. Отримані узагальнені рівняння для розрахунку параметрів робочого процесу у всіх порожнинах ТРК.

Research of trochoid rotor compressor (TRC) working process is expedient to conduct on the mathematical model. The mathematical model of TRC working process is developed. The generalized equations are got the calculation of working process parameters in all TRC cavities.
Keywords: закон сохранения энергии; ТРК; трохоидный роторный компрессор; полости; рабочий процесс; натурные испытания; поршневые машины