Озонний метод зниження токсичності відпрацьованих газів двигунів внутрішнього згоряння - Столяренко, Г. С.; Громико, А. В. (НТУ "ХПІ", 2005)
У роботі представлено огляд озонних методів інтенсифікації процесу горіння паливо-повітряної суміші безпосередньо під час роботи двигуна внутрішнього згорання. Озон синтезувався в установці, яка була змонтована на борту автомобіля ГАЗ 2410 і отримувала живлення від акумуляторної батареї. При використанні методу спостерігається зниження токсичності відпрацьованих газів, підвищення потужності двигуна, економія палива.
Keywords: озонний метод; токсичність; відпрацьовані гази; ДВЗ