Влияние режима электролиза и функциональных добавок в электролит на свойства и морфологию поверхности частиц медных электролитических порошков - Чигиринец, Е. Э.; Рослик, И. Г.; Внуков, А. А. (НТУ "ХПИ", 2009)
У роботі вивчений вплив щільності струму, циркуляції електроліту, а також функціональних добавок в електроліт для одержання мідного електролітичного порошку на вихід по струму й насипній щільності мідного порошку. Із застосуванням методу повного факторного експерименту встановлено, що найбільш значимим фактором серед параметрів електролізу є швидкість циркуляції електроліту. Функціональною добавкою, що робить найбільший вплив на досліджувані параметри є бензотриазол (БТА).

The influence of current density, electrolyte circulations and functional additives in electrolyte for reception of copper electrolytic powder on output on current and bulk density of copper powder has been studied. With using the method of the full factorial experiment is installed by that the most significant factor amongest parameter of the electrolysis is a velocity to circulations of the electrolyte. The functional additive, renderring most influence upon under investigation parameters is an benzothreeazol (BTA).
Keywords: полный факторный эксперимент; ПФЭ; бензотриазол; БТА; насыпная плотность; электролиз; скорость циркуляции электролита