Мельник, Анатолій ПавловичПапченко, Вікторія Юріївна2016-03-292016-03-292010Мельник А. П. Дослідження властивостей продуктів реакції амідування ацилгліцеринів діетаноламіном / А. П. Мельник, В. Ю. Папченко // Вісник Нац. техн. ун-ту "ХПІ" : зб. наук. пр. Темат. вип. : Нові рішення в сучасних технологіях. – Харків : НТУ "ХПІ". – 2010. – № 17. – С. 125-129.https://repository.kpi.kharkov.ua/handle/KhPI-Press/20542Проведено дослідження властивостей продуктів реакції амідування соняшникової олії діетаноламіном. Досліджено адсорбційну здатність, піноутворюючу дію і піностійкість продуктів реакції. Визначено показник заломлення реакційної маси з часом реакції.Investigations of properties products of reaction of sunflower oil and diethanolamine were carried out. Adsorption ability, foam forming ability and foam stability of reaction products were investigated. Refraction index of reaction mass by the time was determined.ukамідування соняшникової оліїпіноутворююча діяпіностійкістьадсорбційна здатністькоефіцієнт заломленняДослідження властивостей продуктів реакції амідування ацилгліцеринів діетаноламіномArticle