Дослідження властивостей продуктів реакції амідування ацилгліцеринів діетаноламіном - Мельник, Анатолій Павлович; Папченко, Вікторія Юріївна (НТУ "ХПІ", 2010)
Проведено дослідження властивостей продуктів реакції амідування соняшникової олії діетаноламіном. Досліджено адсорбційну здатність, піноутворюючу дію і піностійкість продуктів реакції. Визначено показник заломлення реакційної маси з часом реакції.

Investigations of properties products of reaction of sunflower oil and diethanolamine were carried out. Adsorption ability, foam forming ability and foam stability of reaction products were investigated. Refraction index of reaction mass by the time was determined.
Keywords: амідування соняшникової олії; піноутворююча дія; піностійкість; адсорбційна здатність; коефіцієнт заломлення