Дослідження та аналіз технологічніх властивостей крема косметичного з наноматеріалами широкого спектру дії - Слісь, Карина Вікторівна; Тимченко, Валентина Кузьмівна; Блохіна, Валентина Дмитрівна (Національний технічний університет "Харківський політехнічний інститут", 2019)
Представлено дослідження біологічної активності похідних фулерену С60, відповідно до вивчених літературних джерелінформації. Проведено аналіз літературних джерел з метою визначення технологічних властивостей і ефектів впливу похідних фулерену на властивості крему косметичного. Розроблено нову рецептуру з антиоксидантними властивостями для крему косметичного, що вперше містить фулеренову композицію. Порівняно фізико-хімічні показники з еталонним зразком з аналогічними властивостями. Удосконалено технологічний процес отримання крему косметичного МIRADA.

A study of the biological activity of C60 fullerene derivatives is presented in accordance with the studied literature. An analysis of literary sources is carried out in order to determine the technological properties and effects of the influence of fullerene derivatives on the properties of cosmetic cream. A new formulation with antioxidant properties for cosmetic cream has been developed, for the first time containing a fullerene composion. Physico-chemical are compared with a reference sample, with similar properties. The technological process of obtaining cosmetic cream MIRADA has been improved.
Research and analysis of technological properties of cosmetic cream with nanomaterials a wide spectrum of action
Keywords: фулеренол С60; гідратований фулерен; антиоксидант; рослинні олії; біологічна добавка; fullerene С60; hydrated fullerene; antioxidant; vegetable oils; biological additive