Шляхи підвищення ефективності діяльності металургійних підприємств - Пчельнікова, Юлія Володимирівна; Скотнікова, Любов Петрівна (НТУ "ХПІ", 2015)
Вивчено критерії економічної ефективності виробництва, проаналізовано стан металургійних виробництв на внутрішньому та зовнішньому ринках, розглянуто основні проблеми функціонування металургійної галузі України та наведено причини їх виникнення, проведено аналіз ефективності діяльності металургійних підприємств та факторний аналіз прибутку. Виявлено, що основними шляхами покращення ефективності діяльності виробництв є орієнтація продажів на внутрішній ринок, організація використання оборотних активів та модернізація обладнання.

Studied the criteria of economic efficiency, analyzed metallurgical enterprises in the domestic and foreign markets, the basic problems of the metallurgical industry of Ukraine and their causes are the analysis of the effectiveness of the steel mills and factor analysis of income. Revealed that the main ways to improve the efficiency of production is targeting sales in the domestic market, the organization of working assets and equipment modernization.
Ways to improve the efficiency of steel plants
Keywords: металургійна галузь; фінансовий аналіз; факторний аналіз; оборотність активів; модернізація обладнання; metallurgical industry; financial analysis; factor analysis; asset turnover