Использование тестовых методов при измерении уровня ультразвуковым методом - Борисенко, Евгений Анатольевич (НТУ "ХПИ", 2010)
У статті розглянуті методи підвищення точності ультразвукових вимірювачів рівня. Проаналізовані основні джерела похибок. Вивчено можливість використання тестових методів для зменшення результуючої похибки.

Methods of ultrasonic level meters accuracy increment are presented. Error causes are analyzed. Ability of test method for the resulting error reduction is learned.
Keywords: скорость ультразвука; жидкие среды; сыпучие среды; погрешности; ультразвуковые уровнемеры; высокоточные таймеры