Імітаційна модель обслуговування покупців на аптечному підприємстві - Дорохов, Олександр Володимирович; Дорохова, Л. П. (НТУ "ХПІ", 2009)
Обґрунтовано можливість та необхідність застосування імітаційного моделювання для покращання якості обслуговування покупців-населення при придбанні лікарських засобів в роздрібних аптечних закладах. Опрацьовано постановку завдання з урахуванням специфіки торгівлі фармацевтичною продукцією. Визначено склад, розроблено та реалізовано відповідну комп’ютерну імітаційну модель. Наведено напрямки її подальшого розвитку та вдосконалення.

The opportunity and necessity of imitating modeling application for improvement of buyers-population service quality is proved at purchase of drugs and medical products in retail pharmacy establishments. Statement of the task in view of specificity of retail trade by pharmaceutical production is presented. The corresponding computer imitating model is developed, directions of its development is described.
Keywords: фармацевтичне обслуговування; аптечні заклади; лікарські засоби; характеристики обслуговування; комп’ютерна модель