Методичні вказівки до лабораторної роботи "Використання операторів while і do … while в програмах мовою C++" - Безменов, Микола Іванович; Безменова, Ольга Миколаївна (Національний технічний університет "Харківський політехнічний інститут", 2014)
Для розв’язання багатьох практичних задач часто потрібно багаторазове виконання одних і тих же дій. Способом управління такою послідовністю виконання операторів є механізм утворення циклу, що дозволяє відпрацьовувати одну і ту ж дію кілька разів поспіль до виконання якої-небудь умови. Алгоритми, що базуються на таких процесах, називають ітеративним, і для їх реалізації зазвичай використовують оператори циклу. Мета роботи – освоєння методики організації керування процесом обчислень за допомогою операторів циклу із передумовою і постумовою
Keywords: методичні вказівки; лабораторні роботи; програмування; мова C++; оператори while