Особливості підготовки фахівців з вищою освітою в умовах розвитку цифрової економіки - Ілляшенко, Сергій Миколайович; Шипуліна, Юлія Сергіївна; Ілляшенко, Наталія Сергіївна (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2022)
Окреслено коло актуальних проблем, розв’язання яких потребує внесення змін у систему підготовки фахівців з вищою освітою з метою виживання і розвитку ЗВО в умовах формування цифрової економіки, ініційованого впровадженням технологій І4.0. Запропоновано основні напрями змін у діяльності закладів вищої освіти, які дозволять підвищити ефективність формування кадрового забезпечення розвитку цифрової економіки як передумови переходу України на шлях випереджаючого інноваційного зростання, суттєвого підвищення рівня життя її народу.

A range of urgent problems is outlined, the solution of which requires changes in the system of training specialists with higher education in order to survive and develop higher education institutions in the context of the formation of the digital economy initiated by the introduction of I4.0 technologies. The main directions of changes in the activities of higher education institutions are proposed, which will increase the efficiency of forming staffing for the development of the digital economy as a prerequisite for Ukraine's transition to a path of advanced innovative growth, a significant increase in the standard of living of its people.
Features of training specialists with higher education in the context of the development of the digital economy
Keywords: цифрова економіка; вища освіта; кадрове забезпечення економіки; digital economy; higher education; staffing of the economy