Побудова ефективної системи заробітної плати на підприємстві - Кучинський, Володимир Анатолійович (НТУ "ХПІ", 2012)
Визначені недоліки вітчизняних систем заробітної плати, завдання, принципи та елементи організації оплати праці на підприємстві. Запропоновано підхід до побудови ефективної системи оплати праці на підприємстві, який враховує продуктивність праці та ефективність використання ресурсів організації.

The lacks of the domestic systems of ettlings, task, principles and elements of organization of payment of labour, are certain on an enterprise. Offered approach to the construction of the effective system of payment of labour on an enterprise, which takes into account the labour productivity and efficiency of the use of resources of organization.
Keywords: оплата праці; продуктивність праці; ефективність; ресурси; мотивація