Выбор рациональных конструктивных параметров оптимально охлаждаемого стенового ограждения варочных бассейнов стекловаренных печей - Кошельник, Александр Вадимович; Хавин, Евгений Валерьевич (НТУ "ХПИ", 2007)
Розглянуто вибір раціональних конструктивних параметрів вогнетривів стінового огородження варильних басейнів скловарних печей, які оптимально охолоджуються. Відзначено, що вплив товщини охолоджуємого вогнетрива на оптимальне рішення вельми незначно, а оптимальне рішення може змінитися в бок більш дешевого вогнетрива у випадку введення обмежень на кампанію варильного басейну.скловарної печі.

The choice of rational design data optimum cooled refractories protections of wool of the cooking pools of glass melting furnaces is considered. It is revealed, that influence of thickness cooled refractory on the optimum decision is insignificant, and the optimum decision can change aside cheaper refractory in case of introduction of restrictions on campaign of the cooking pools of glass melting furnaces.
Keywords: стекловаренные печи; варочные бассейны; охлаждение огнеупоров; стеновой огнеупор