Комплаєнс як категорія економічної безпеки промислового підприємства - Кобєлєва, Тетяна Олександрівна (My University, 2018)
У статті розглянуто питання забезпечення економічної безпеки підприємства. Розглянуто фактори, які в найбільшій мірі впливають на стан економічної безпеки. Обґрунтовано важливість та необхідність забезпечення комплаєнс-безпеки промислового підприємства. Теоретично обґрунтовані можливості застосування комплаєнс-функції для більш повного забезпечення економічної безпеки промислового підприємства. На основі детального аналізу існуючих визначень терміну "комплаєнс" запропоновано визначати комплаєнс як зусилля підприємства дотримуватися національних і міжнародних законів, стандартів і правил, застосовних до її діяльності, в тому числі власних внутрішніх корпоративних політик та процедур. Введено в науковий оборот новий термін "комплаєнс-безпека підприємства".

The article deals with the issues of ensuring the economic security of the enterprise. The factors that most affect the state of economic security are considered. The importance and necessity of ensuring compliance safety of an industrial enterprise is substantiated. Theoretically, the possibilities of applying a compliance-function for a more complete security of the industrial enterprise are substantiated. Based on a detailed analysis of the existing definitions of the term "compliance", it is proposed to define compliance as an enterprise’s efforts to comply with national and international laws, standards and rules applicable to its activities, including its own internal corporate policies and procedures. Introduced into scientific circulation a new term "compliance-security industrial enterprise".
Compliance as a category of economic safety of an industrial enterprise
Keywords: економічна діяльність; фінанси; законодавство; корпоративна політика; compliance; economic security; factors; industrial enterprises