Переробка бурого вугілля з використанням гідрокавітаційної активації - Карножицький, Павло Павлович; Мірошниченко, Денис Вікторович (Національний технічний університет "Харківський політехнічний інститут", 2025)
Продемонстровано можливість використання гідрокавітаційної активації (ГКА) під час нетермічної переробки землистого бурого вугілля. За допомогою ГКА буровугільної пульпи отримано розчин гуматів, вилучення гумінових кислот (ГК) склало близько 80% від загальної кількості. Крім того, було виділено залишкове вугілля, що має сорбційні властивості, та дрібнодисперсну мінеральну частину. The possibility of using hydrocavitation activation (HCA) during the non-thermal processing of earthy brown coal has been demonstrated. Using HCA of brown coal pulp, a humate solution was obtained; the extraction of humic acids (HAs) reached approximately 80% of the total amount.In addition, residual coal with sorption properties and a finely dispersed mineral fraction were isolated.
Keywords: буре вугілля; гідрокавітація; гумати; brown coal; hydrocavitation; humates