Применение метода граничных элементов при решении прямых и обратных задач термоупргости - Повгородний, В. О. (НТУ "ХПИ", 2009)
Застосування сучасних інформаційних технологій до проектування й створення різних технічних об'єктів нерідко призводить до необхідності кількісного аналізу процесів, що протікають в системах із розподіленими параметрами (у континуальних системах). Замість того, щоб намагатися отримувати аналітичну розв’язку рівняння можна скористатися числовим підходом. Ці питання й розглядаються в даній статті.

The application of the modern technologies to project of the technical objects are necessary to digital analyses in system with distributional parameters (in the coollontitual systems. Instead of algebrial differences are use the digital method of thr boundary elements. These questions are examine in this article.
Keywords: информационные технологии; технические объекты; континуальные системы; численный подход; метод граничных элементов; метод конечных элементов