Оптимізація тривальних коробок передач за масогабаритними характеристиками: критерії та цільові функції - Бондаренко, Олексій Вікторович; Устиненко, Олександр Віталійович (НТУ "ХПІ", 2010)
Розглянуто завдання оптимізації коробок передач. Приведена постановка завдання і вказані змінні проектування при оптимізації. Записані цільові функції.

The problem of gearbox optimization is considered. Problem performance and variable gearings for optimization are described. The objective functions are written.
Keywords: коробки передач; масові характеристики; габаритні характеристики; властивості; оптимізація; цільові функції