Optimal size and location of distributed generations in distribution networks using bald eagle search algorithm - Tebbakh, Noureddine; Labed, Djamel; Labed, Mohamed Amir (Національний технічний університет "Харківський політехнічний інститут", 2022)
Introduction. In the actual era, the integration of decentralized generation in radial distribution networks is becoming important for the reasons of their environmental and economic benefits. Purpose. This paper investigate the optimal size, location and kind of decentralized generation connected in radial distribution networks using a new optimization algorithm namely bald eagle search. Methods. The authors check the optimal allocation of two kinds of decentralized generation the first is operated at unity power factor and the second is operated at 0.95 power factor, a multi-objective functions are minimized based on reduction of voltage deviation index, active and reactive power losses, while taking into consideration several constraints. Results. Simulation results obtained on Standard IEEE-33 bus and IEEE-69 bus radial distribution networks demonstrate the performance and the efficiency of bald eagle search compared with the algorithms existing in literature and radial distribution networks performances are improved in terms of voltage profile and notably active and reactive power losses reduction, decentralized generation operated at 0.95 power factor are more perfect than those operated at unit power factor.

Вступ. У сучасну епоху інтеграція децентралізованої генерації до радіальних розподільчих мереж стає важливою з причин їх екологічних та економічних переваг. Мета. У цій статті досліджується оптимальний розмір, розташування та тип децентралізованої генерації, підключеної до радіальних розподільних мереж, з використанням нового алгоритму оптимізації, а саме пошуку білоголового орла. Методи. Автори перевіряють оптимальне розподілення двох видів децентралізованої генерації, перший працює при коефіцієнті потужності, рівному одиниці, а другий працює при коефіцієнті потужності 0,95, мінімізується багатоцільова функція на основі зниження показника відхилення напруги, втрат активної та реактивної потужності, беручи до уваги кілька обмежень. Результати. Результати моделювання, отримані на радіальних розподільних мережах стандартної шини IEEE-33 та шині IEEE-69, демонструють продуктивність та ефективність пошуку білоголового орлана в порівнянні з існуючими в літературі алгоритмами, а характеристики радіальних розподільчих мереж покращуються з точки зору профілю напруги та помітного зниження втрат активної та реактивної потужності, децентралізована генерація з коефіцієнтом потужності 0,95 більш досконала, ніж з одиничним коефіцієнтом потужності.
Keywords: decentralized generation; radial distribution networks; bald eagle search algorithm; power losses; voltage profile; децентралізована генерація; радіальні розподільчі мережі; алгоритм пошуку білоголового орла; втрати потужності; профіль напруги