Комбінований алгоритм аналізу усталених процесів електротехнічних пристроїв - Чабан, Василь Йосипович (Національний технічний університет "Харківський політехнічний інститут", 2004)
У даній праці запропоновано метод прискореного пошуку вимушених періодичних режимів електротехнічних пристроїв, який реалізовано на підставі сумісного поєднання методів побудови моделі чутливостей до початкових умов диференціальних рівнянь стану і наївного алґоритму. Такий підхід уможливів суттєво понизити порядок диференціальних рівнянь першої варіації, а тим самим – досліджувати системи, що описуються рівннями високого порядку. Приведені результати комп’ютерної симуляції.

A method of speed-up search of forced periodic regimes in electrical devices is offered. The method is based on construction of model sensible to initial conditions of, and used naive algorithm properties. Such approach gave possibility substantially to lower the order of the first variation differential equations, and also to investigate systems described by high order differential equations. The results of computation are given.
Combined algorithm for analyzing of established processes in electrical devices
Keywords: електротехнічний пристрій; комбінований алгоритм; диференціальні рівняння; комп'ютерна симуляція; electrical device; periodic process; modeling; differential equations of the first variation; algorithm