Оцінка граничних можливостей процесу та деформівності матеріалів при формуванні заготовок вальцюванням - Гунько, І. В. (НТУ "ХПІ", 2012)
Запропоновано методику визначення напружено-деформованого стану на вільній поверхні заготовки при вальцюванні. В основу методики покладено експериментально-аналітичний метод, що передбачає відновлення за експериментальними даними аналітичної залежності між компонентами логарифмічних деформацій. Побудовано узагальнену скалярну модель граничного стану матеріалу вільної поверхні заготовки при вальцюванні.

The method of determining the mode of deformation at the surface of the workpiece with forge-rolling offered. The method is based on the experimental-analytical methods construction analytical relationship between the components of the logarithmic strains. Generalized scalar model of the limit state of the material at the workpiece's free surface for forge-rolling is constructed.
Keywords: коефіцієнт витяжки; напружено-деформований стан; вільна поверхня; показник напруженого стану; free surface; limit state; accumulated damage; scalar model